Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápisník zuřivého Sparťana: Raus z Evropy a Baník (Páník) na kolenou.

Kupodivu se v nejvyšších letenských patrech po vymajznutí z pohárové Evropy už v kvalifikaci zachoval klídek a po relativně snadném vítězství nad Baníkem i mírněný optimismus. A prsíme se, že jsme Kangovi ukázali tvrdou ruku. 

Nejdřív bych si postesknul nad úrovní našich "sporťáckých" televizí. Ty si mezi sebou nic nedarujou a odnáší to zase jenom platící fanoušek. Spartu pro jistotu nedávala žádná z nich a co za paskvil předvedli machři na ČT Sport, to aby jeden pohledal. Chceme se mi z vás blejt velebnosti. No, v podnikání s televizníma právama u nás panují ještě devadesátý léta. Levně koupit, draze prodat. A když by jsme měli jít do rizika a praštit se přes kapsu, to raději budeme dělat mrtvýho brouka. Ach jo....

Zápas v Trabzonu jsem našel na nějakým ruským sázkovým webu (pro všechny rusobijce: sorry jako!). Kvalita byla výborná, reklamy minimálně. Komentovali to Turci, tak jsem vypnul zvuk. Stejně bych prd rozuměl.

Sparta skutečně nehrála špatně, ale na Trabzonspor to prostě nestačilo. A když si nechala dát gól už v jedenáctý minutě, bylo přesně od tohodle okamžiku po zápase. Hložkův gól byla už jen kosmetická úprava, kterou stejně smázlo Plavšičovo vyloučení a gól Nováka na 2:1. 

Když píšu, že nehrála špatně, musím dodat, že po vápno soupeře. V poli dobrý, v okolí soupeřovy brány nanicovatě. Tedy na nic. Teda skoro na nic. Byly tam dobrý chvilky, kluci se fakt snažili, ale co to bylo platný, ke gólu to nevedlo. Jen Hložek dokázal rozvlnit Turkovu síť. Nikdo jiný se neprosadil a vlastně k tomu ani neměl příležitost. Turci bránili precizně a když si k tomu ještě pokrejvali Kangu, bylo jasný, že Evropě zamáváme. Po třetí za sebou už v kvalifikaci. Takže jsme se dostali na úroveň Širokých Brijegů a o nasazování v pohárech si budeme moci jenom zdát. A to fakt k popukání není.

Mančaft a samo, že i trenéři, nesplnili jeden z cílů, který jim vedení dalo. Vylítli už v kvalifikaci. Fanoušek možná už nebyl tak v nervech, protože potom, co převedli rudý koníci v prvním utkání na Letný, kdy si nechali dát dva fíky v posledních minutách zápasu, to vylítnutí čekal. Hošani a trenéři nás sice krmili nadějema, ale nikdo soudný v postup asi už nevěřil. Sice jsme tajně doufali, že by - třeba - možná - kdyby se, ale realita je jinde. Jílek byl však skoro u vytržení, jak skvělý part jsme odehráli. Chybělo jen to pověstný štěstíčko. Ty brďo, my vymajzneme z pohárů a v útrobách letenskýho stadiónu je slyšet poplácávání ramen! To mě hlava trošku nebere. Myslel jsem, že cíle se dávají proto, aby se plnily. A nikde jsem neslyšel o tom, že cílem Sparty bylo třetí předkolo Evropský Ligy. Nebo se pletu? Netvrdím hned posílat Jílka k šípku, ale nějaký bububu by asi bylo na místě. Takhle to vypadá, že je vlastně všechno ok. No super, kam jsme se to dopracovali. A to nemluvím o tom, že Slávka nám už dává šest bodů a třeba Budějky přejela parním válcem. My tam horko těžko remizovali....Ještě, že Jílek nevidí žádný mužstvo v lize, který by ostatním kvalitou odskočilo. To se mi fakt ulevilo.

Tak teda zpátky do ligový reality. V neděli jsme porazili, celkem v pohodě, Baník. Nutno říct, slabej Baník. A bezzubej Baník. Skoro vůbec to nejiskřilo (kromě Kuzmanovičovy pěsti v Mandjekově obličeji - to ale rozhodčí vlastně ani neviděl, tvl!), Baroš neprovokoval a v útoku chachaři nezlobili. My taky nehráli žádný omračující zápas, ale jedna velmi podařená akce a jeden brankářův kiks nám zajistily tři body. Šance na další pojistky jistě byly, ale my máme v současnosti v útoku co máme, i proto to skončilo jen 2:0. Baník byl rozhodně zralej na víc.

Co však překvapilo, bylo Mandjekovo nasazení (a jeho vynikající výkon) a posazení Kangy na lavici. Sorry jako, nic zajímavějšího jsem neviděl, protože právě tyhle dvě věci dokumentujou současnou Spartu. Mandjek, před sezónou na seznamu odepsaných, si dokonce na Spartu stěžoval u UEFA a koukejme! všechno je jinak. Pracuje výborně v tréninku a Jílek ho teda odměnil. Jak moc to bude systémový se uvidí. Možná, že to vůbec není odměna za nasazení při trénování, ale z nouze ctnost. Já bych se ani moc nedivil.

To posazení Kangy na lávku, a teď fakt nekecám, mě až tak moc nepřekvapilo. Už delší dobu se fotbalovým éterem nesou zvěsti o tom, že závislost na Kangovi může být smrtelná, že si hráč zase dělá z taktiky určený Jílkem dobrý den. Že je to sice vynikající hráč, ale nebrání, není týmovej atd. Do všelijakejch novin to vypouštějí různí Šmicrové, Vízkové, Jůnové a Jílek (nebo jeho pracovní četa) to jistě čte. A najednou si říká, jestli nevypadá náhodou jako blbec, když si nedokáže udělat pořádek s jedním hráčem. A tak stáhne Kangu v Bolce brzy ze hry (k překvapení všech) a proti Baníku ho posadí na lavici úplně a na celý zápas. Aby ukázal, kdo je na lavičce pánem.

Zabalí se to do řečiček o zvolené taktice, typologii, systému a jinejch canců, ale v podstatě to má jen Kangovi ukázat, že není nepostradatelným. Tomu hráči, který už hodně krát zachránil sparťanským trenérům zadek a je bezpochyby nejlepším hráčem současný Sparty (jo, Hlóža je taky velký borec, o tom žádná). Jenže, něco jako vděk a důvěra se asi ve Spartě momentálně nenosí. Takže místo toho, aby jsme s Kangou neustále pracovali, aby byl prospěšný celýmu týmu (při jeho genialitě, o které se může většině jenom zdát), budeme hledat cestičky, jak ho nasrat a sparťanský angažmá mu znechutit. To nám jde fakt dobře. Pak budeme čučákovat až zmizí přes Al Ahlí třeba do Slávie. Takový Pepa Hušbauer by tom taky mohl vyprávět, ne?

A takhle to vidím já. Mějte hezkej tejden.

 

 

 

Autor: Petr Horký | úterý 20.8.2019 1:16 | karma článku: 14,09 | přečteno: 566x
  • Další články autora

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma: 16,65 | Přečteno: 324x | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma: 15,81 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma: 32,05 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma: 39,19 | Přečteno: 7452x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Boj nesmiřitelných. A nastává doba sparťanská?

Nedělní derby pražských "S" ukončilo jednu sérii a přerušilo jednu tradici. Vrbův vítězný svetr konečně po dlouhých pěti a půl letech porazil Slávii a na pár okamžiků tak zahanbil Trpišovského 54x neporaženou bejsbólku.

6.10.2021 v 11:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 379x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové zasévají v Charkově strach. Utečte, dokud je čas, hrozí obyvatelům

23. dubna 2024  18:58

Kreml provádí koordinovanou leteckou a informační operaci proti Charkovu s cílem vyvolat mezi...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik