Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápisník zuřivého Sparťana: Zrcadlo, zrcadlo řekni mi kdo v lize zdejší je nejlepší?

Dalším z ne zrovna přesvědčivých výkonů jsme v sobotu porazili Jablonec a udrželi se na čele tabulky. Historie se sice nebude ptát, tři body jsou na Letné, ale ve druhém poločase nám bylo sakra ouvej. A jedeme do Plzně, tak bacha!

První poločas 2:0 pro nás, v suchém triku a s líbivou hrou, druhý poločas prohra 0:1 a trenky plné strachu z vyrovnání. Myslím, že by se Hečovi měl udělat sádrový odlitek obličeje a vystavit ho ve sparťanské síni slávy s popiskem "ten, co nám zachránil první místo". Kdyby to totiž Zelený napálil někam jinam, mohli jsme třeba o ten první flek přijít. A kdyby Jabka řešila některé další situace před naší bránou trochu jinak, mohlo třeba dojít na naši první podzimní ligovou porážku. A to by se před Plzní kousalo sakra blbě.

První půle sice od nás také nebyla zrovna z říše snů, ale dominovali jsme a Jablonec se krčil před svou vlastní brankou v naději, že se mu to podaří překopnout na naši půli a obránci si budou moci alespoň na chvilku odpočinout. Zejména Hložek jabloneckou obranu zaměstnával tak, že se o něm musí obráncům ze severu ještě dnes zdát. A nezvykle rychle se po hřišti pohyboval i Bořek zachránce. Nabíhal, přihrával, kličkoval a servíroval jak za mladších časů. Snad jen trochu více přesnosti, aby byla ta chvála dokonalá. Některé jeho centry do vápna končily na hlavě prvního postaveného hráče Jablonce (no, končilo jich tam poměrně dost na to, že je za standardky Dočkal chválen do alelůja). Každopádně si náš kapitán za první poločas pozvánku do repre zaslouží. Kéž by i za druhý. Tedy chvála za první půli platí na všechny, snad jen s výjimkou Ládi "Itala" Krejčího a Trávníka. Oba dva se hledali celý zápas a nakonec se nenašli. Krejčí po minulém dobrém mači proti skoro padající Příbrami nezopakoval  vůbec nic z toho, co ho proti "Starka boys" zdobilo a Trávník ten se tak nějak hledá vlastně pořád. Ale dost možná, že mé nijaké trenérské vzdělání mi neumožňuje ocenit jeho přínos. Hrát však tenkrát s námi na plácku u Sadky naše dennodenní fotbálky, já bych ho do týmu teda nechtěl.

To, že jsme nakonec Peltovo "Galáctikos" porazili, je zásluha především "mladých pušek". Proč? Protože ve fotbale stále ještě rozhodují branky a ty obstarali Hlóža s Julišákem, nikdo jiný. A ještě si to předali mezi sebou.  Hložek se už dávno stal neformálním lídrem týmu, ke kterému se upínají naděje fanoušků, když se nedaří a když je potřeba dát gól, nebo ho pro někoho připravit. A Juliš ukazuje, že má ve vápně přehled a klid "zabijáka" alá Siegel, Griga či Lafata. I když i ostatní také přispějí svou troškou "do mlýna", právě tihle dva borci obstarali polovinu všech branek, které doposud Sparta nastřílela! A to už tedy klobouček dolů. 

Co jsme v prvním poločase uhráli, ve druhém jsme zpronevěřili. Jablonec se vrhl do útoku a my do útlumu. Do útlumu bez pohybu, přesných přihrávek, schopnosti podržet míč, bez ochoty udělat něco navíc. A to bez rozdílu všichni. I když vyčítat třeba útočníkům, že nepřidali další góly, když nedostanou kloudnou přihrávku, je trochu alibistické. Konečně v poslední minutě Hložek (kdo jiný) poslal do šance střídajícího Polidara. Chyběl kousek a mohlo se na výsledek koukat lépe. Ale znáte to, kdyby. A nebýt rány do Hečova obličeje, to vyjde nastejno.

Jisté je, že v "Berbrovo" Plzni s takovým přístupem schytáme pytel. Minule jsme psal o nastaveném zrcátku s Jabloncem. Zrcadlo se teď bude nastavovat třeba právě v Plzni, kde asi nebudeme čelit jen "nadrženým" a z Evropy frustrovaným domácím, kteří si budou chtít dokázat, že jsou stále tím čupr mužstvem. Dost možná jim půjdou malinko na ručičku i rozhodčí. Takže se může stát, že po případné prohře, nejen že přijdeme o auru těch co ještě neprohráli, ale všelijací šťouralové začnou šťourat a popichovat, že vlastně nejsme tak dobří a jen shoda okolností plus výhodný los, nás uhnízdily na na čele tabulky. A to by asi nikdo u nás nechtěl.

Apropos, mladé pušky. V poslední době se ze základní jedenáctky opět tak trochu stává "spolek vyvolených". O Karabcovi vidu slechu, KM Karlsson žužlá pár minutek a nebo taky vůbec nic a o posilách se raději nebudu rozepisovat. A nebo přece. Proč jsme kupovali Minčeva? Útočníka "jakého svět neviděl"? Třeba takový Karabec neudělal vůbec nic špatně a nedostává v lize čuchnout. Stále ještě věřím v Kotala (a fakt pevně), že nehodlá opakovat chyby těch před ním a dokáže rozpoznat, co je pro hráče nejlepší. Já jen, abychom se pak zase někdo nedivil, že za nás nechtějí naši odchovanci hrát. 

A takhle to vidím já. Užívejte si nouzový stav, nezpívejte ani náhodou a zůstaňte zdraví.

Autor: Petr Horký | pondělí 5.10.2020 20:02 | karma článku: 10,79 | přečteno: 258x
  • Další články autora

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma: 16,65 | Přečteno: 324x | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma: 15,81 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma: 32,05 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma: 39,19 | Přečteno: 7452x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Boj nesmiřitelných. A nastává doba sparťanská?

Nedělní derby pražských "S" ukončilo jednu sérii a přerušilo jednu tradici. Vrbův vítězný svetr konečně po dlouhých pěti a půl letech porazil Slávii a na pár okamžiků tak zahanbil Trpišovského 54x neporaženou bejsbólku.

6.10.2021 v 11:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 379x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:19

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, jeden člověk zemřel

28. dubna 2024  11:15

V Ostravě na ulici Rudné poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik