Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápisník zuřivého Sparťana: Někde mají titul, my máme Minčeva. Tak kdo se má?

Herní krize trvá, výsledková nikoli. Máme opět nulu a Vitíka k tomu. Také máme kapitána na lavičce a Minčeva v útoku. K tomu pár šprochů o Vrbovi a bohatě zásobenou marodku. Máme se? Nebo kdo se vlastně má?

Zápas proti Bolce se nesl v duchu posledních výkonů (posledních za? x dní, x měsíců, x let?). Tedy na náš fotbal se nedalo koukat, soupeř nás místy přehrával, ale nakonec jsme se radovali my. Ovšem nebýt Nity, který podal další ze svých excelentních výkonů (na které si už u něj pomalu zvykáme), mohli jsme už třeba řešit otázku trenéra. Tedy čistě teoreticky a čistě poplatně posledním šprochům, jenž se nesou ligovým éterem. Ale Nita se vytáhl a tak se šproch o Vrbovi odsouvá na příští kolo (kola? sezónu?). V této souvislosti mě napadá, že právě s rumunským brankářem povede TR10 jednání o prodloužení smlouvy. Tedy, je to Kotalovo zbožné přání, aby Rumun zůstal. Takže právě Kotalovo. To se ještě musíte zeptat Nity, zda zůstat chce. Ale po vysedávání na lávce v předchozích sezónách a pod předchozími trenéry a při jeho excelentní formě, nevím nevím, buď to bude drahé, a nebo zbytečné. A ani jeho znamenitá forma neznamená, že o něj Rosa bude stát. Holt, když máte strategii a stojíte si za ní.....

Ono se letní prodlužování, či naopak neprodlužování smlouvy netýká jen Nity. Hned několik borců letenského kádru na tom bude stejně. A ačkoli to u některých bude zřejmě jen formalita, jako například u Sáčka, u jiných to bude mít těžší vývoj. Třeba takový Plavšič. Určitě na Letné zatím nenaplnil svůj potenciál a otázka je, zda se o to chce pokoušet dál. Rozhodně asi nebude ve svých memoárech označovat působení na Letné jako topovou část kariéry. Zřejmě měl on i Sparta úplně jiné, nebo alespoň trochu jiné, představy. Otázkou je, kde se stala chybka. Zda u hráče, nebo u těch, kteří jistě věděli, proč "Srkiho" kupují. A nebo u těch, kteří nedokázali najít talentovanému Srbovi jeho místo na sparťanském slunci.

Ono se to zdá být pro Spartu už trochu příznačné. Její nákupy se v posledních letech jeví jako, za a) šlápnutí minimálně vedle (když ne do něčeho horšího) a nebo za b) tak nějak se míjejí představy kluby a koupeného hráče. Skauting obecně nepatří na Letné mezi topové dovednosti. Ačkoli si zainteresovaní myslí pravý opak. Ostatně, fanoušek to vidí přímo na hřišti (u televize), protože fotbalové přenosy PES ještě nezakázal (no abych to nezakřiknul. Snad žádného "epidemiologa nenapadne radit vládě, že televizní přenos zvyšuje riziko nákazy koronáčem). A v neděli tak mohl pozorovat třeba Minčeva. Chlapec za těch pár minut na hřišti kandidoval na titul "nejlepší parodie roku na fotbal". Chudák, a to byl údajně skvěle vyskautovaný a rvaly se o něj přední evropské kluby. No, nenapadá vás potom tedy, proč ten svůj "potenciál" ještě nerozbalil v plné šíři? Snad aby nám ho neklofla Chelsea? Nebo hůř, Slávie?

Ale kdyby se to v kádru točilo jen kolem zahraničních "hvězd". My máme problémy i s těmi domácími, konkrétně třeba s "kapitánem" Dočkalem. Bořek zachránce, bývalý lídr repre (ale tam už je spíše jenom za zásluhy v minulosti), všemi vzývaný Bůh. V neděli se dostal na hřiště až po hodině hry. Už z výrazu jeho tváře bylo znát jak moc se "těší" do hry jako náhradník. A že si nevzal od Pavelky kapitánskou pásku, kterou mu servilně chtěl dočasný kápo předat? Asi nechtěl být středem pozornosti, jinak si to neumím vysvětlit. Sice mi něco říká, že se cítil ukřivděně a zneuznaně, což by jen posílilo kuloárové zvěsti o tom, že se s Kotalem vůbec ale vůbec nemusí, ovšem to jsou jen mé domněnky. Stejně i to, že po zápase pospíchal hned do kabin, aniž by se s mužstvem poradoval nad perně vydřenými body. Podle mnohých totiž pospíchal kvůli tomu, aby na něj zbyla teplá voda ve sprchách. 

Mě spíše zaráží to, jak se mnohé, i sparťanské, legendy Bořka zastávají. Když to shrnu a zobecním, tak by podle nich měl hrát vždy a v základu. Tak velkým přínosem pro Spartu je. Hm, jistě čísla a statistiky mluví za vše. Co na tom, že jsou  třeba z podzimu. Co na tom, že Dočky hraje na "jaře" jednu velkou tužku (ostatně ji hraje skoro celý mančaft), Bořek na plac patří a hotovo. Ať si posedí Karabec, ne? Věk na to má.

Já bych chtěl jen připodotknout, že o sestavě stále ještě rozhoduje Kotal. A on to vidí takhle. Ale třeba už dlouho nebude, zůstaneme-li poplatní šprochům. Pak má Bořek šanci se zase ukázat. A přesvědčit třeba Vrbu (ostatně o něm je známo, že fandí především starším a zkušeným hráčům), že platný je, i když hraje tužku. Třeba prostě jednoduše proto, že ve Spartě nikoho jiného nemáme. Protože nedokážeme někoho jiného koupit, nebo vychovat. Ale to už je jiná písnička. A pro jiné lidi.

A takhle to vidím já. Mějte se zdravě a i když vám zavřeli Německo, nesmutněte, můžete třeba na Moravu (tedy zatím). 

Autor: Petr Horký | čtvrtek 28.1.2021 10:54 | karma článku: 15,63 | přečteno: 381x
  • Další články autora

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma: 16,65 | Přečteno: 324x | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma: 15,81 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma: 32,05 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma: 39,19 | Přečteno: 7452x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Boj nesmiřitelných. A nastává doba sparťanská?

Nedělní derby pražských "S" ukončilo jednu sérii a přerušilo jednu tradici. Vrbův vítězný svetr konečně po dlouhých pěti a půl letech porazil Slávii a na pár okamžiků tak zahanbil Trpišovského 54x neporaženou bejsbólku.

6.10.2021 v 11:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 379x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Na Pardubicku narazil řidič do patníku, značky i stromu. Nehodu nepřežil

28. dubna 2024  10:13

V noci na neděli zahynul u Sezemic na Pardubicku pětatřicetiletý řidič. Havaroval se svým vozem BMW...

Jsem dospělý muž, který kandiduje proti dítěti, utahoval si Biden z Trumpa

28. dubna 2024  10:09

Americký prezident Joe Biden na sobotní večeři pořádané sdružením zpravodajů v Bílém domě vtipkoval...

Při požáru v bytovém domě v Praze zemřel člověk, na místo vyrazil i speciál Fénix

28. dubna 2024  9:28

Při ranním požáru v bytovém domě v Praze zemřel člověk. Sedm dalších lidí muselo být evakuováno,...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik