Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápisník zuřivého Sparťana: Rasísmus!! Help me!

Slávie přešla přes Rangers do čtvrtfinále EL, ale to je až to druhé, co by plnilo titulní stránky médií. Ve světle ramp se řeší nechutňoučká dohra zápasu, která nenaplňuje nikoho ničím. Jen pocitem toho, že se někdo zbláznil.

O "dohře" zápasu v Glasgow se svými pocity a názory svěřil klávesnici už kde kdo. Je to tedy zbytečné nošení hnoje na již navršenou hromadu. Ovšem říci, že fotbal bez diváků je prost emocí a zhovadilého chování, na které jsme zvyklí u řady fans, už není ani trochu pravda. Kdo viděl čtvrtek už ví, že jako hovada se mohou chovat i hráči a okolostojící personál.

Tak především, jádro pudla nevězí v tom, co Kúdela řekl nebo neřekl, jádro pudla vězí v brutální hře domácích, kteří rezignovali na fotbal a hodlali slávisty zastrašit. Tím si chtěli vymoci postup do čtvrtfinále. Sice mě to překvapuje u takové persony a fotbalisty par exellence Stevena Gerrarda, ale účel má světit prostředky. Dobrá tedy, od toho je na hřišti rozhodčí, který by měl něčemu takovému zabránit a chránit zdraví těch, kteří si přišli zahrát fotbal a ne ragby (namíchané s kung-fu). To by ale nesměl být izraelský rozhodčí neschopný jako okresní pískálek a nebát se vkročit do dějin EL jako ten, jenž udělil v zápase nejvíce červených karet. Páč kopáči z Glasgow na ně byli zralí už od začátku.

Potud to bylo jasné. Slávisté vstřelili gól a v tu chvíli postupovali. Zvláště, když se domácím nedařilo ani se přiblížit na nebezpečný dostřel Kolářovy branky. S narůstajícími minutami bylo čím dál tím jistější, že "Východoevropané" jsou jaksi nad síly chlapíků v modrých dresech. A tak se zrodila frustrace, která zcela opanovala hlavy "chasníků" z Glasgow. Výsledkem toho byly kriminální fauly, dvě červené a hlavně zraněný brankář Slávie. A to na tom bylo to nejsmutnější. Ten kluk to mohl odnést daleko hůř, než jen zlomeninou čelní kosti. Apropos, "pachatel" se přiznal, že vůbec nechtěl hrát balon. A ještě to někomu nestačí? Ten borec by si už neměl nikdy zahrát fotbal ani za amatéry. Vypadá to, že mozek odložil v šatně spolu s oblečením. Ale to už britská média, ani nikdo z představitelů Glasgow Rangers nijak neřeší, protože......

Protože jak narůstala frustrace Skotů, rostlo sebevědomí Slávistů. I proto přidali druhý gól a i proto si Kúdela dovolil, co si dovolil. A co řekl. Ačkoliv je to v rovině tvrzení proti tvrzení, dovolím si tipovat na osmdesát procent, že Kamarovi něco rasistického řekl. Něco fakt hnusného. Ačkoliv se brání, že nic takového neproběhlo, že mu "jen" řekl ty zasr...chlápku (nebo tak nějak), může si psát, že dostane pravděpodobně pořádný flastr. Bylo to od něj dětinské, stejně tak jako jeho výmluvy, ve kterých dělá rozdíl mezi zasr.... chlápkem a opicí. Vážně si dovolím pochybovat, že by někdo přihlížel k tomu, jaká slova byla použita. Na můj tip možná ukazuje několik indicií. Kúdela si schoval ústa do ruky (prý to tak dělá vždy - no dětinské jako hadr), Kamara poté řádil jako (ježíš, jak to popsat a neurazit) - no jako ruka a neváhal rozbít Kúdelovi ústenku dokonce před komisaři UEFA. Bez ohledu na to, jaké to bude mít pro něj následky. A v neposlední řadě, Slávie okamžitě přispěchala s oficiálním prohlášením, jak je multikulti, odsuzuje rasismus, jak už od založení byla silně proti němu, kolik má hráčů tmavé pleti pod smlouvou a blablabla. No tím Kúdelovi vůbec nepomohla. Jestliže jsem přesvědčený o tom, že nic takového neproběhlo, stojím si zatím a nijak to dále nekomentuji. Ale vedení Slávie správně (a ku neprospěchu svého hráče) vytušilo, že je nutné zmínit, jak jsou protirasističtí. Proč? Inu právě proto v jaké době žijeme.

Pokud Kúdela opravdu řekl něco hnusně rasistického, pak se vážně netrefil do doby. V době BLM, bombastických reklam na NE RASISMU, v době, kdy v USA nesmějí černé herce dabovat ti bílí, kdy bílý překladatel nemůže překládat černošskou básnířku a kdy snad i faul na černého hráče je projevem rasismu (pozor, to je nadsázka!!!!), se opravdu výroky o opicích nenosí (pokud tedy padly). A nenosí se ani jindy, o tom žádná a každý člověk si zaslouží respekt. Bez rozdílu čehokoli. 

Takže Kúdela si zaslouží flastr. A fakt je jedno, jestli se jednalo o "chlápka" nebo "opici". Urazil protihráče. A jestli s rasistickým podtextem, tak ještě hůř pro něj. A tečka, dál bych to nerozmazával. A na druhé straně by Kamara měl dostat flastr druhý a též pořádný. Ne-li větší. Co kdyby Kúdelu zranil. Třeba s trvalými následky? Pak by ani urážka, ani ta rasistická, neměla omlouvat. To pak nepotřebujeme policii ani soudy. A Rangers by si neměli alespoň rok zahrát evropské poháry. Ne-li déle. Protože do civilizované společnosti po čtvrtku nepatří.

A takhle to vidím já. Mějte se fanfárově a zdravě. A nebojte, Hamáček a Babiš už tu dlouho ve vládě nebudou. Jo, abych nezapomněl, Sparta porazila Baník. 

Autor: Petr Horký | neděle 21.3.2021 14:08 | karma článku: 43,32 | přečteno: 11782x
  • Další články autora

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma: 16,65 | Přečteno: 324x | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma: 15,81 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma: 32,05 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma: 39,19 | Přečteno: 7452x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Boj nesmiřitelných. A nastává doba sparťanská?

Nedělní derby pražských "S" ukončilo jednu sérii a přerušilo jednu tradici. Vrbův vítězný svetr konečně po dlouhých pěti a půl letech porazil Slávii a na pár okamžiků tak zahanbil Trpišovského 54x neporaženou bejsbólku.

6.10.2021 v 11:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 379x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Langšádlová končí ve vládě. Méně podle šéfky TOP 09 myslela na prezentaci

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  14:28

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Ministerstvo vyčlenilo vakcíny pro těhotné. Válek apeluje na přeočkování dětí

25. dubna 2024  11:30,  aktualizováno  14:24

V Česku stále rapidně přibývá případů černého kašle. „Registrujeme 956 nových případů,“ řekla...

Trumpova bulvární odysea. Jeho věrní z něj dělali nadsamce, soupeře likvidovali

25. dubna 2024  14:10

Premium Aktuální soud s Donaldem Trumpem, ve kterém se propírají i jeho opakované zálety, je unikátní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik