Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápisník zuřivého Sparťana: Oslava útočného fotbalu? Jděte s tím někam!

Sparta udělala fandům radost a konečně porazila někoho ze těch "silnějších". To by však nebyla Sparta, aby to hned nezazdila v dalším utkání. V Boleslavi se hledala, lepší nebyla a pomohl jí VAR. S takovou obranou vstříc průšvihu.

Běžela 48. minuta, Matěják rozehrál, Zmrhal vystřelil a bylo to 3:2 pro Bolku. Většina Sparťanů nedokázala ani pojmout, co se v té rychlosti za jejich zády odehrálo a Nita lovil banána ze sítě. V tu chvíli jsme praštil pěstí do stolu, vypnul telku a šel se věnovat bohulibější činosti. Naštvaný a zklamaný, s pocitem, že si z nás hráči neustále dělají legraci a nemíní s tím přestat ani dvě kola před koncem ligy. Někde jsem četl, že když tě tvůj oblíbený mančaft vytáčí k nepříčetnosti, prostě se na něj nedívej. Zčekuj po utkání fejsbůček, aby jsi se dozvěděl, jak to dohráli a máš relativní klid. Alespoň se o tebe nepokouší infarkt. Protože když vidíš to něco, co předváděla Sparta v Bolce, dostáváš chuť někoho pořádně praštit a pak to jít ukončit skokem z mostu.

V pozápasových rozhovorech se oslavoval útočný fotbal, co se určitě musel líbit, plácalo se po ramenou, jak jsme to zvládli. Že jsme zvládli konečně od února vyhrát venku, že jsme zvládli porazit Boleslav, která se do minulého kola zachraňovala. Mančaft, který si dělá čáku na CHL! No bravo. Slávie by Bolku rozebrala a v klidu dokráčela pro vítězství. My měli husinu jak akné náctiletého playboye do poslední minuty zápasu. Ale oslavujeme tady útočný fotbal, ke kterému, jen tak mimochodem, výrazně přispěl i pan rozhodčí. A určitě ne čutáním do balónu....

Jsem asi ještě stará škola, takže si myslím, že obrana i útok by měly být více vyváženější než předvádí současná Sparta. Ostatně náš "velký vzor" Slávie toho je příkladem. Nejvíce vstřelených branek v lize a zároveň nejméně obdržených, tituly a sláva. Neměla by tohle být cesta, kterou bychom se měli ubírat? Nebo si snad na Letné myslí, že pět banánů budeme v pohodě dávat i v Evropě? Proboha komu? To bude panečku jiný fičák!  S obranou jakou momentálně disponujeme si spíše uřízneme nekonečnou ostudu. Pro info, tři fíky (a víc) nám nešoupla jen galaktická Slávka, ale třeba i Karviná (!!!), Budějky a v neposlední řadě právě Boleslav, tedy týmy spíše ze spodku ligy. Nestálo by to za zamyšlení? Nebo za koupi nějakého zraněného stopera.....?

Ona to sice v neděli oslava útočného fotbalu byla, to tedy jo. Ale asi taková, že by soudným trenérům vstávaly vlasy na hlavě. Takhle se přece nedá hrát fotbal. Hurá všichni za míčem, hurá všichni do útoku! Tedy on se takhle hrát dá, ale někde na vesnici. Vůbec nehledě na to, že Boleslav nás přehrávala. Že si Škoda pranic nedělal z našich zadáků a málem měl hatrick, že 39-letý Matějovský si s našim Spasitelem Dočkalem (dokonce mladším než Matěják) vytíral zadnici kdy si vzpoměl a nebýt ofsajdu potvrzeného až VARem, aspirovala by jeho branka na gól roku, kde by si Dočkal střihnul epizodní roli baviče. Sám sebe jsem se musel ptát, to letenští nominovali k zápasu jiný tým? A když ne, tak proč ti samí hráči, kteří mě ve středu proti Plzni naplňovali radostí a pýchou, dokáží zahrát takovouhle tužku hned v neděli v Bolce? A třeba bych v těch otázkách pak mohl pokračovat. Jak to, že se zase zranil Čelůstka? Nebude toho už na něj moc? Proč pracujeme na zničení kariéry dalšího nadějného hráče? Nebo to nebyl ten Vitík, kterého ještě nedávno všichni opěvovali jako obrovský talent? Oproti tomu předchozímu to byl v neděli uzlíček nervů, který zřejmě dostal pokyn z lavičky - "hlavně nic nezmrš" - místo toho, aby ho nechali hrát fotbal. Jednoho takového částečně zmršeného stopera už na Letné máme. Plechatý byl také kdysi obrovským příslibem......A neláme se právě v práci s hráči na Spartě a v Edenu ten pověstný chleba? S Karabcem to docela zvládáme, tak proč ne s ostatními? Spíše to vypadá, že Vitík v základu (a v A týmu) dohrál. A vzhledem k očekávaným a hlavně nutným příchodům do obrany, asi natrvalo. Ale třeba ho někdy koupí Slávka (nebo si počká až mu skončí smlouva) a pak se ukáže.....

A takhle to vidím já. Užívejte rozvolňování a proboha sportujte! V Indii se už zase něco chystá.....

Autor: Petr Horký | pondělí 17.5.2021 16:56 | karma článku: 13,31 | přečteno: 301x
  • Další články autora

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma: 16,65 | Přečteno: 324x | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma: 15,81 | Přečteno: 500x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma: 32,05 | Přečteno: 905x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma: 39,19 | Přečteno: 7452x | Diskuse| Společnost

Petr Horký

Pohledem zuřivého Sparťana: Boj nesmiřitelných. A nastává doba sparťanská?

Nedělní derby pražských "S" ukončilo jednu sérii a přerušilo jednu tradici. Vrbův vítězný svetr konečně po dlouhých pěti a půl letech porazil Slávii a na pár okamžiků tak zahanbil Trpišovského 54x neporaženou bejsbólku.

6.10.2021 v 11:53 | Karma: 13,78 | Přečteno: 379x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik