Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Již perex mi dal tušit, že se budu pohybovat v nepochopení demokracie, a tak nejsem zklamán.

Nedemokratický je politik, který nectí demokratickou dělbu moci. To znamená, že v demokracii musí být přísně oddělena moc zákonodárná, výkonná a soudní. Naším typickým politikem, který měl problém s dělbou moci, byl Václav Klaus. Jakožto součást moci výkonné usiloval rozhodovat o moci soudní. To je nedemokratické.

Evropská unie není nedemokratická. Má svůj problém, že kulhá na slabou pravou nohu. Evropané se příliš vzdávají přirozených vztahů a snadno se nechají řídit levicovým, sociálním inženýrstvím, i když toto myšlení bývá zavádějící. Evropští politici ztratili svůj cíl svého bytí, kterým bylo především udržení míru v Evropě a ve světě, a neochotně přijímají jednotu obchodu a zahraniční politiky (Miloš Zeman) a vyprávějí nám pohádky o možné samostatnosti a nezávislosti na Evropské unii (Mach). To je cesta do područí ruské mocnosti.

Je to právě ruská desinformační služba, která do nás zasévá seménko pochybnosti o funkčním celku Evropské unie. To je ta cesta: Rozděl a panuj! A ovládá u nás velkou část naší populace.

Evropská unie má své problémy ve svém nepřirozeném levičáctví a to může být potenciálem rozkladu. Ale to je dáno iluzí socialismu, kterou jsme tu vstřebávali na Východě i na Západě.

A já rozhodně nepovažuji za něco špatného obavu některých evropských politiků, že v demokracii snadno hrozí zvrat k totalitě. Takové máme evropské zkušenosti opakovaně. Proto se bojíme zvýrazňování jednotlivých národů proti celku. To je ta cesta snadného zvratu do totality nebo područí jiné mocnosti.

:-)

0 0
možnosti

Už jsem se skoro lekl, že by to někdo nesvedl na Rusko .... ;-D.

0 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik