Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, na které západě žijete, ale snad se překlad vašeho blogu nedostane do ruky některému z vašich hyperkoretních spoluobčanů. Ona by stačila asi i jen věta, nebo jeden výraz.

Smutné, zvlášť, když jste to napsal výstižně a pravdivě.

0 0
možnosti

Jak se ukázalo po zápase jednaadvacítek Anglie - Chorvatsko, na Ostrovech mají prostě nový zvyk - po nezvládnutém zápase s hlasitým řevem obvinit soupeře z rasizmu.

Takže na ME snad abychom radši zápasy se Skotskem a Anglií projeli

1 0
možnosti

Kúdela něco řekl, dostal za to přes držku a tím to mělo skončit.

Myslím, že se rýsuje dobrý tým, chce to ještě hodně doladit, ale už se na to dá koukat.

Z trenéra nemám dobrý pocit, výsledek upřednostňuje před hrou, hráče kritizuje a sám to vedl k prohře špatným střídáním.

1 1
možnosti

Cejtim to podobně. Včetně toho Trpiš.. vlastně Šilhavýho. Díky.

0 0
možnosti
Foto

Dlouhou dobu přemýšlím, jak by asi ten finský fotbalista (myšlen Kamera, nebo jak se jmenuje) reagoval, kdyby mu nějaký hráč tmavé pleti hrající za Slavii, řekl něco rasistického. Může černoch urážet černocha? A byl by to v tom případě rasismus? Dovolila by si UEFA vynést tvrdý trest?

4 0
možnosti

Tak svyho casu cernosi z Afriky(studenti na VS) tvrdili,ze rasove kvalitni cernosi mluvej bud anglicky anebo francouzsky ;-)

Byli to Senegalci

2 0
možnosti
Foto

Kúdela to zkrátka podělal, bez ohledu na to, že příznivci Slavie hned začali snášet různé teorie o tom, že sice nevědí, co Kamarovi řekl, ale za tu chvilku to nemohl stihnout říct (podobně jako legendární Ujfalušiho hláška Nic jsem neplatil a ta částka taky nesouhlasí) nebo různě relativizovali následující dění na hřišti (Kamarova reakce, apod.).

0 10
možnosti

P92e25t33r 43S72o53k97o29l

4. 4. 2021 10:45

Ta zmíněná relativizace se nevyhnula ani vám. Zapomenul jste na rasově i etnicky podmíněné násilí a jeho schvalování, mediální i fyzické pogromy na východoevropany...prostě klasický předválečný lynč...jen místo Židů tu máme zlé východoevropany a místo nadřazeného nedotknutelného národa tu máme kastu jiných nadlidí.

0 0
možnosti

Jen angličtinářská drobnost, když už tedy jen Kudela, tak his life matters.:-) Howgh.

0 0
možnosti

P91e62t37r 89H83o20r76k37ý

3. 4. 2021 10:19

No, myslel jsem si, že to nebude angličtinářsky úplně košér. Jsem totiž v tomto směru lehce hodně nepolíben. Ale už to tak ponechám. Vám ovšem děkuji za upozornění. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ukazuje se, že tolik vychvalovaný kapitalistický režim na Západě je v podstatě drsnou totalitou a u nás jde spíše o demokracii. My takové problémy s totalitních chováním nemáme a to je dáno tím, že máme více zkušeností s cizí nadvládou.

10 0
možnosti

Já bych řekl, že máme prostě ze socialismu dobře vyvinutý radar na různé demagogie, propagandy a manipulace. Zažili jsme si to na vlastní kůži, na rozdíl od západu, který si mezitím klidně degeneroval a teď se ocitl v roli pomalu vařící se žáby, která si neuvědomuje, že se vaří.

4 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik