Zápisník zuřivého Sparťana: Poliklinika Letná, vystupovat! Ale ševce jsme stejně smázli.

17. 09. 2019 17:23:15
A kdo ještě nemarodil, ať se přihlásí - tak nějak by se dalo popsat věčné sparťanské prokletí, její neustále plná marodka. Za každý uzdravený kus dodáme hned v dalším kole náhradu. A tak se nám to furt točí v začarovaným kruhu.

Nově tedy přibyl Krejčí, minulé kolo před repre pauzou se zranil Hanousek. Tetteh údajně taky nebyl stopro fit (o něm si to ale myslím každý zápas, který nastoupí od začátku). Sice se vrátil Frýdek, ale sám si určitě nemyslel, že bude muset hrát beka. A stejně se jen vystřídal s Hanouskem, což situaci s letenskou marodkou rozhodně neřeší.

Je to už spíš k pláči, než k smíchu. Žádný ligový mančaft nemá podobný problémy s marodama jako má Sparta. Já bych teda osobně už neplakal, ale hledal příčinu. Potíže s lazaretem se totiž za náma netáhnou jako smrad jen poslední sezónu; to je nadělení, který nám dává zabrat už několik let za sebou. Kde je teda zakopaný pes, pokud tedy nesmrdí zrovínka pod podlahou sparťanský kabiny? Mám takový nejasný pocit, že už se to jednou za éry Ščasnýho řešilo. Ještě si pamatuju, že nám právě teklo do kopaček a aby jsme upachtili aspoň druhý místo, nasadili jsme do poháru proti Jablonci mladíky ze Strahova. No jasně, že jsme rupli a z poháru vymajzli, ale účel světí prostředky (jak ubohé a nedůstojné Sparty, milý Watsone) a minimálně jsme pošetřili zbytek zdravých hráčů áčka. Byla to tehdy opravdu katastrofa, zraněný nebyli jen hráči základu, ale i náhrady z lávky. Když se hledaly příčiny, mluvilo se o příliš tvrdým trávníku (údajně neprospívá kloubům, šlachám), o tom, že si nevybíráme ty správný a odolný typy hráčů, že moc tvrdě trénujeme (jak další vývoj ukázal, asi ne zase tak moc tvrdě) apod. A asi ze srandy se mluvilo i o potřebě vyměnit uklízečky a kuchaře. Ti by taky mohli být zodpovědný za tristní zdravotní stav hráčů. No, ono by to možná stačilo vyměnit na Letný všechny, co se točej kolem zdraví a rehabilitace hráčů. Ne, neútočím na ně (nejsem odborník a nerozumím tomu), jen si pamatuju z bundesligy, že když Guardiola trénoval Bayern, taky nebyl spokojený se zdravotním stavem hráčů (tehdy šlo o Ribéryho) a nakonec došlo k tomu, že od týmu musel odejít jeho dlouholetý lékař dr. Wohlfahrt, do té doby prakticky neodvolatelný odborník. Neříkám, že měl pravdu Guardiola, jen si myslím, že by našim marodům možná prospělo, kdyby se na ně hodil očkem někdo jiný. Takže námět? Nevím, jen mě štve tenhle lazaret. A určitě nejsem sám.

Jinak ševce jsme smázli s přehledem. Jílek překvapil sestavou (šest změn!), potěšil návrat Lischky, některé (i mě) návrat Kayi, výkony Krejčího a Mandjeka (a hele, už zase hraje), překvapivě kvalitní výkon Frýdka (byl vážně dobrej) i stabilně výborný a fotbalový projev našich tahounů Kangy a Hložka. Snažil se i Plavšič (určitě fotbalově), ale nějak se v neděli míjel s týmem. Buď si vybíral špatný místa na náběhy, nebo mu Kanga nahrál pozdě, nebo blbě a nebo vůbec. Prostě si chudák víc zaběhal, než se potkal s míčem. Ale má to v sobě, do základu teď určitě patří. Bohužel a paradoxně, přestože dáváme hodně gólů, se mi vůbec nelíbí náš útok. Kozákovi je už asi souzeno nic netrefit a Tetteh? Když ho na hřišti vidím, mám pocit, že se každou chvilku zhroutí vyčerpáním na trávník. No on se na něm válí i tak dost, skoro každý souboj pro něj končí bolestivou grimasou a držením se za postižený místo. Tak nevím, vždycky mám pocit, že po dvaceti minutách je na vystřídání, totálně vyšťavenej. Něco asi na tom mediálním šuškání bude, že na tom není kondičně dobře a pro zlepšení toho moc nedělá. Jenže ligový zápas není báčko na tréninkovým hřišti, je potřeba to přervat a oběhat a znova a znova se řítit do útoku. Nechci mu ale křivdit, občas má fotbalový akce, to je fakt. No a na rozdíl od Kozáka se občas i trefí. Jenže to nic nemění na mým názoru na náš vcelku nezáživný útok: z osmnácti fíků do soupeřových sítí jich dali oba naši "obávaní" útočníci celkem pět. Takový Kanga jich má hned šest a to si občas zaleští lavičku. Takže nejenom obrana je na Letný k řešení, oba naši zdraví útočníci jakbysmet. A to Grajciara raději necháme leštit tribunu, nebo mu dopřejeme mače ve třetí lize, aby nám tu statistiku nějak nevylepšil.....ach jo.

A takhle to vidím já. Mějte hezkej tejden.

Autor: Petr Horký | úterý 17.9.2019 17:23 | karma článku: 7.98 | přečteno: 248x

Další články blogera

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma článku: 16.65 | Přečteno: 324 | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma článku: 15.81 | Přečteno: 500 | Diskuse

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma článku: 32.05 | Přečteno: 905 | Diskuse

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma článku: 39.19 | Přečteno: 7452 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 46 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.21 | Přečteno: 326 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 131 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 856

Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...