Zápisník zuřivého Sparťana: Řepkův Instagram, téměř letní příprava a návrat syna.

20. 01. 2020 17:42:38
V Německu o víkendu kopli do balónu a odstartovali jaro v Bundeslize. My na to u nás kašleme a dál se v klidu připravujeme na jaro i v lednu a v trenkách. A protože už umíme poručit větru dešti, lítáme za balónem po Strahově.

Opravdu je letos zimní příprava v lecčems zvláštní. Díky počasí (neklidní aktivisté by řekli díky změnám klimatu) se její převážná část odehrává v pohodových podmínkách přímo za komínem. A bodejť by ne, když i v lednu je pomalu čtrnáct stupňů nad nulou a zápasy zimní Tipsport ligy můžou borci odehrát i v tričku a trenýrkách. Za našich časů jsme si navlékali do kopaček na ponožky igelitové pytlíky, aby jsme si nějak chránili nohy před promočením, páč jsme tehdá ještě běhali v hromadách sněhu. A převážně jen běhali, protože na tehdejších zimních terénech se fotbal většinou hrát nedal. Proto byla zimní příprava tak neskutečně neoblíbená - byli jsme promočení, byla nám zima, furt jsme jen honili kondičku a míč nám trenér ukázal vždycky po tréninku, aby jsme měli motivaci pro příště.

Dneska mají hoši vyhřívaný trávníky, umělky a žádný sníh. Přesto jezdí z nějakých mě neznámých důvodů do Španělska, Turecka a jinam, aby se pak stejně vrátili do toho našeho podnebí. A to už jim pár let hrozí sníh jen na horách a o pořádném mrazu člověk slyší jen v Mrazíkovi. Možná to bude mít co do činění s odměnou, protože i netalentovaný dělník z Mitasky se taky jednou za rok plácne přes kapsu a vytáhne rodinu za odměnu v zimě k moři třeba do Marbelly. Buď jak buď, za sluníčkem vyrazí každý a tedy i Sparťani.

Zatímco Slávka už má devizovou cizinu za sebou, my se zatím připravujeme za letenským komínem a proti domácím soupeřům. První výzvou byly Budějky. My jim přibalili na cestu na jih jednoho banána, i když to jinak byl typický "přípravný" výkon na hranici mezi "o výsledek nejde" a "hlavně se nezranit před Španělskem". Tedy nic moc. Bylo to spíše takové honění se za balónem bez nějakého skladu.

Jílek nasadil skoro všechno, co mu na podzim prošlo sestavou, k tomu přidal tři nováčky z řad sparťanských nadějí a zahustil to borcema, kteří si asi na jaře už moc nekopnou (jestli vůbec). K hrůze některých fandů došlo i na "oblíbeného" a všemi vyháněného Zahustela. Ale i pro něj to bude zřejmě labutí píseň. V kuloárech se už šeptá o zájmu Teplic.

Mladíci nezklamali a určitě budou přínosem. Ale jak dalece nebo blízce mají do sestavy aspoň na deset minut, je těžké hádat. A pokud vůbec, tak Polidar s Fortelným asi blíž než Karabec. Ale toho to bolet nemusí, je ještě fakt hodně mladej.

Jinak se nic třeskutého nekonalo. Žádný z hráčů zatím nenaznačil, že by se mu vylíhla nějaká extra forma. Spíše to vypadalo na pokračování upachtěného podzimu - někdy lépe, jindy hůř, někdy náznak, někdy nevěřícné kroucení hlavou. Prostě to zatím nevypadá na nějakou parádní jarní jízdu, při které bychom nechávali soupeře jen čučet na drát. Spíše to bude jednou tak a podruhé jinak.

Rosa s Jílkem neposlali na strahovský trávník také žádnou posilu, ačkoli by si ji jistě těžce zkoušený sparťanský fanda určitě přál. Jenže tohle přestupový období je zatím silně v okurkách a to nejenom na Letné, ale celkově v lize. Jen slávisti jsou (už tradičně) na lovu všeho co se hne, ale ani oni jsou oproti jiným časům trošku střízlivější. Ale mají alespoň něco, my nemáme nic. Tedy kromě mladýho Huška, ale ten bude na jaře lítat po třetiligových pažitech. Ale co není, může ještě být a třeba se nám něco podaří (rozuměj: podaří!!). Hlavně o tom nesmíme mluvit nahlas, aby se do toho nevložil Tvrdík a hráče nám nepřetáh (nepřeplatil) do Edenu. Myslím si, že už tam mají hráčů víc než dost.

Otázkou však je, zda vůbec potřebujeme na Letný posilovat a fakt to raději tentokrát nechat na odchovancích. Na výběr určitě je. Sleduju zápasy B týmu v zimní lize a směrem dopředu je to slibná koukaná. Dokonce bych řekl, že rozhodně koukatelnější než u áčka. A to prohánějí soupeře z vyšších soutěží. Směrem dozadu je to ještě takový sirovější a někdy i naivní, ale jinak všechna čest. Rozhodně mě to baví daleko víc, než sobotní podívaná ze Strahova.

Tak nám pustili Řepku, dal by se trochu parafrázovat dobrý voják Švejk. Tenhle bývalý vynikající stoper, dnes už jen bývalý odsouzený, se hned plnou vervou pustil do trénování. Zatím teda jen na Instagramu, ale sní o tom, že by jednou mohl trénovat Spartu. No, nechme ho snít, všechno je možné. Ale díky jeho istagramovému profilu jsme se už teď dozvěděli, že Souček je nejpřeceňovanějším hráčem ligy. A za Spartu tedy hrát nebude. Uff, to jsem si oddechl, páč tolik peněz, abychom ho zaplatili, bychom stejně neměli.

Další kdo se stará o trochu vzruchu před sezónou je Olomouc. Zase Olomouc, řeklo by se. Aférka s Pilařem je zřejmě vyřešena. Pilous se umírnil a prohlásil, že novináři jeho slova k Látalovi blbě pochopili a tradičně zásadoví sigmáci vyměkli a poslali ho zpátky do áčka. Jo, v Sigmě je v současnosti každý fotbalista dobrý. Jen nevím, jaký to bude v kabině. Jestli teda bude Pilous sedět s ostatníma, nebo sám na hanbě. Mančaft ho obrazně nakopal do rozkroku a postavil se za trenéra (známá fotbalová anticharta). Ale třeba už taky poznali, že v Sigmě se občas nehraje fér a černou ovečku přijmou zpět. Minimálně Jemelka by si s ním mohl notovat. Kazachstán se nekoná a konat asi nebude, protože slávisti nadále touží po Zimovi a tak se nejspíš s Olomoucí dohodnou. Ale to jsou ty boží mlýny a Jemelkovi jsem strouhal mrkev už minule. Tak ho nechám být.

A takhle to vidím já. Mějte hezkej tejden.

Autor: Petr Horký | pondělí 20.1.2020 17:42 | karma článku: 9.87 | přečteno: 402x

Další články blogera

Petr Horký

Radnice v Německu chce vystěhovat nájemníky, aby měla ubytování pro uprchlíky!

Radnice v jihoněmeckém Lörrachu vypověděla smlouvy nájemníkům městských bytů kvůli ubytování ukrajinských uprchlíků. Počínání představitelů města vzbudilo velkou nevoli a mediální humbuk. Město si však i přesto stojí na svém.

24.2.2023 v 12:09 | Karma článku: 16.65 | Přečteno: 324 | Diskuse

Petr Horký

Úsměvy bezzubých mužů

Začal se viklat. Kdo? No zub přece. To jeho viklání mi hrůzu nahání. Co bude se mnou, co bude s ním?Zmizí navěky? Po těch desítkách společných let? Nikdy s ním nebylo trápení a teď tohle! A jak s tím mám žít já?

25.3.2022 v 19:23 | Karma článku: 15.81 | Přečteno: 500 | Diskuse

Petr Horký

Udělejme tečku! Ale za čím? Za blbostí....za svobodou?

Čísla nám rostou. Dánsko opět zavedlo již zrušená opatření, Holandsko vyhlásilo částečný lockdown, Rakousko je zemí jen pro očkované a uzdravené. Znovu se vyhlašují rizikové země a posílá se do karantény. Vítejte, podzim 2021.

14.11.2021 v 23:30 | Karma článku: 32.05 | Přečteno: 905 | Diskuse

Petr Horký

Děvčata sorry, jsem prasák, ale léčím se!

Jiří Hošek, zástupce šéfredaktora Seznam zprávy, novinář, spisovatel, reportér, komentátor, inteligent a prasák, úpěnlivě hledající pomoc a pochopení.

19.10.2021 v 20:00 | Karma článku: 39.19 | Přečteno: 7452 | Diskuse

Další články z rubriky Sport

Petr Těthal

Pavel Kousal – skrytý „poklad“, zatím jen v ELH?

Sparta letos naplňuje očekávání a její hráči taktéž. Mě asi nejvíc překvapil Pavel Kousal. A to svojí komplexností a vlivem na hru.

27.3.2024 v 14:37 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Petr Těthal

MS v ledním hokeji divize IIIA

V Kyrgyzstánu se konalo MS jedné z nižších divizí (divize IIIA), pojďme se na tento turnaj podívat malinko blíž.

19.3.2024 v 14:44 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 199 | Diskuse

Petr Mašín

Iron Dad – První nádech svobody

První kapitola mé cesty na dlouhý triatlonový závod, Iron Man. O mém bezstarostném dětství a prvním horském kole, díky kterému jsem pochopil, že v životě budu chtít dál a výš.

16.3.2024 v 15:29 | Karma článku: 10.38 | Přečteno: 136 | Diskuse

Milan Macho

Fotbalové nůžky se rozevírají

Budíček! Probuďme se ze snu, že se úroveň české fotbalové ligy nějak výrazně zvedla. Fakta z Evropské ligy: Liverpool – Sparta 11:2, AC Milán – Slavia 7:3. Smutný rezultát měření sil zástupců české ligy s anglickými a italskými.

15.3.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.22 | Přečteno: 330 | Diskuse

Petr Těthal

Play-off, baráž, systém prolínání soutěží… Co je nejvíce fér?

V ELH započaly vyřazovací boje. A jako každý rok zároveň s nimi začala debata o tom, kolik týmů by mělo postoupit do play-off a samozřejmě se stočí i řeč na baráž. 100 lidí = 100 názorů. Tady je ten můj.

15.3.2024 v 13:35 | Karma článku: 5.13 | Přečteno: 148 | Diskuse
Počet článků 131 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 856

Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...