Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Udělal to špatně, chybu přiznal, bez námitek opouští pracoviště a jde se léčit. Je to špatně, ale každý občas šlápne vedle, důležité také je, jak se k tomu postaví. Hoška se nezastávám. Článek mi přijde jako hon na vraha, psaný svatým.

1 5
možnosti
RK

R13a79d47e87k 12K57o80h39u74t

20. 10. 2021 14:45

Ale napřed se k ničemu nepřiznal, vedení jej drželo a poškozeným vysvětlovalo, že nemají pana gentlemana pomlouvat... nejspíš, protože dle jejich vyjádření se ozývaly a nic se vůči panu gentlemanovi nedělo.

3 0
možnosti
RK

R14a23d26i56m 12K97a48l29a11s

20. 10. 2021 11:52

Nechci činit nějaké diagnózy od klávesnice, jak je poslední dobou zvykem, ale prostá úvaha říká následující: Pan Hošek určitě není hlupák a určitě si musel spočítat, co ty jeho návrhy vyvolají... A přesto se neovládl. Jeho pudy, jeho úchylka zvítězila nad rozumem. Nebo snad myslíte, že někdo rozumně smýšlející bude jen tak riskovat kariéru, veřejnou ostudu a problémy v manželském životě?

Evidentně nějaký problém má... To ho samozřejmě ani v nejmenším neomlouvá, ale léčba a pomoc odborníka je asi to jediné, co mu zbývá, protože jeho exhibicionistické sklony jsou evidentně silnější než on. A pak snad bude mít šanci podobné činy neopakovat, najít si normální práci a žít tak, jak káže dobrý mrav.

Spíše je otázka na vedení Seznamu, jak dlouho o celém případu vědělo a jak se k němu stavělo, než se celý průšvih provalil. Že se občasně nějaký "úchyl" najde, tomu žádné MeToo nezabraní. A pokud existují fungující mechanismy, jak takovému jedinci zabránit v další činnosti, je dokonce i zbytečné... A to se snad i stalo, p. Hošek byl vyhozen a půjde se léčit.

10 0
možnosti
Foto

Jedna věc je MeToo, kdy v mnoha případech dochází k dělání z komára slona, druhá věc je, že Jiří Hošek se choval jako hulvát a zřejmě žil v domnění, ve kterém žije i mnoho jiných mužů, že hulvátské chování vůči ženám je něco normálního, a když se některá ozve, že se jí to nelíbí, tak je nějaká divná a nerespektuje presumpci neviny.

Bohužel těch, pro které je naprosto normální být hulvátem, je stále více než dost.

10 0
možnosti
MG

Objevuje se tady zajímavý postoj, shrnutelný jako “nesouhlasím s tím, co hnutí MeToo dělalo v jiných případech, ale v tomhle případě bych s tím souhlasil.”

Co jsem ale stihl ohledně hnutí MeToo zachytit, tak se tam obvykle nejednalo o případy, kde by se někdo choval přijatelněji než pan Hošek...navzdory tomu, co se povídá v diskusích, tahle kampaň nezničila nikomu život za to, že pochválil kolegyni nový účes, nebo jí přidržel dveře. Ty nejprominentnější případy spíš zahrňovaly ještě mnohem horší praktiky, než je posílání fotek pindíků a pachatelé měli takovou podporu svých zaměstnavatelů, známých i široké veřejnosti, že k jejich postihu by bez té kampaně možná ani nedošlo.

Takže spíš bych to viděl tak, že dokud se to dělo v dalekém světě za oceánem, kdekomu u nás to mohlo připadat jako bulvární hysterie, ale teď, když máme případy, které se děly přímo u nás, díváme se na ně hned trochu jinak a možná bychom pohled na celé MeToo mohli trochu přehodnotit s tím, že tam nešlo o nic zásadně odlišného. A navíc bůhví, jestli by firma nebo politická strana reagovala na prohřešky svých členů tak nekompromisně, jako to dělají teď, kdyby k té kampani nikdy nedošlo.

1 0
možnosti
PK

No me too též nemusím, bo je to hnutí, které absolutně nerespektuje presumpci neviny a při jeho realizaci nemáte příliš šanci se bránit a vaše negativní pověst vás všude o krok předejde.

Konkrétní kauzu jsem minul a tak jen váš blog jí ozřejmil. No je to ubohý pokus, nebo je to nějaká nemoc, nebo jen pokus o nepovedený žertík. Myslím, že i v naší legislativě na to existuje pomůcka, takže Me too zde není potřeba.

2 0
možnosti
Foto

Nazývejme věci pravými jmény. Jiří Hošek se vůči ženám choval jako hulvát. Souhlasím, že není třeba Me Too, stačí, když ho v tom hulvátství nebudou ostatní podporovat.

7 0
možnosti

Ale to Me too jste mohl nechat v originále, pokud to ovšem neměla být narážka na Hoškova angličáka.;-D

0 0
možnosti
PH

P92e65t97r 97H72o21r14k40ý

20. 10. 2021 6:59

Nijak jsem nereagoval ;-D jen jsem anglicky nepolíbený;-D Děkuji za reakci!!!

0 0
možnosti
JD

Jsem zděšen!!!8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 131
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 856x
Vypsat se ze všeho. Posadit se, popřemýšlet, zformulovat a psát,psát,psát!

Seznam rubrik